Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Пърженица с туршия, праз и яйца

Пърженица с туршия, праз и яйца

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Пърженица с туршия, праз и яйца
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • туршия - 1 буркан (680мл)
  • яйца - 4 яйца
  • чесън - 2 скилидки
  • сирене - 200 г
  • масло - 50 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в тиган с маслото.

След това се слага туршията, нарязана на малки парченца, отцедена от маринатата, и се задушава на умерен огън.

След като омекне туршията се добавят натрошеното сирене и разбитите яйца.

Овкусява се с подправките и се разбърква добре.

Запържва се миш машът още няколко минути при непрекъснато бъркане до стягането на яйцата.

Пърженицата с туршия, праз и яйца се сервира топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: