Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинки с агнешко месо

Палачинки с агнешко месо

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Палачинки с агнешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Не сте опитвали агнешко, приготвено по толкова вкусен начин, затова бързо да поправите тази грешка"

Необходими Продукти

  • готови палачинки - 10 бр.
  • агнешко месо - 500 г смляно
  • домати - 3 бр.
  • олио - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 1 бр. сварено
  • лук - 1 глава
  • сол
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината. Добавя се месото и нарязаните домати. Варим, докато месото омекне и течността се изпари.

Подправяме със солта, червения и черния пипер. Добавяме нарязаните на кубчета яйце и 25 гр. кашкавал.

Със сместа пълним палачинките, навиваме ги, прегъваме на триъгълник, нареждаме в тавичка и поръсваме с останалия настърган кашкавал. Печем, докато кашкавалът стане златист и поднасяме топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Пробвала съм всякакъв вид палачинки, но с агнешко не съм. Струва си да опита човек.
15.04.2016 22:43