Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Запечено свинско с праз и картофи

Запечено свинско с праз и картофи

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573372931611
Запечено свинско с праз и картофи
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 4
08/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Ако ви изглежда от снимката това запечено свинско много вкусно, уверяваме ви, че е много повече от това"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • праз - 2 стръка
  • картофи - 1 кг
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - 200 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на едри парчета и го овалваме в черен пипер, сол и зехтин.

Поставяме го в тавичка и добавяме червеното вино.

Печем 40 минути в предварително загрята фурна на 180°C.

През това време нарязваме на дребно праз лук и чесън и ги запържваме за 10 минути.

Режем картофите на кубчета и ги слагаме при месото, след като се е поопекло.

Накрая слагаме запържения лук в металната тавичка, овкусяваме с черен пипер и сол и доливаме 300 мл топла вода.

Печем още 30 минути като разбъркваме през 10 минути.

След като се запекат картофите, свинското с картофи на фурна е готово и се разпределя на порции.

Поръсва се с нарязан на дребно магданоз и копър - свинското с праз става по-свежо.

Запеченото свинско с праз и картофи е подходящо да се сервира със салата от домати и краставици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана страхотно! Поздравления за рецептата?
17.02.2022 19:28