Печени картофи с праз

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Печени картофи с праз1 / 3
22/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Вкусни картофки, които може да хапнете като постно ястие или да гарнирате с тях любимите си пържолки"

Необходими Продукти

  • картофи - 1. 5 кг
  • праз - 2 стръка
  • мащерка - 3 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 1/4 ч.ч.
  • бяло вино - 1/4 ч.ч
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се почистват, обелват и се измиват добре. Нарязват се на кръгчета. Празът се почиства, измива и се нарязва на ситно.

В дълбока тава или огнеупорен съд се нареждат половината от картофите, върху тях се слага празът и половината от мащерката.

Най- отгоре се слагат останалите картофи и мащерката. В купа се смесват виното, зехтинът, чесънът и бульона. Разбърква се хубаво.

С получената смес се заливат картофите и праза. Покрива се фирмата с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 минути.

След това се маха фолиото и се пекат още 40-50 минути, докато картофите се зачервят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
31
20
11
Дай твоята оценка: