Начин на приготвяне
Нарязваме месото на едри парчета и го овалваме в черен пипер, сол и зехтин.
Поставяме го в тавичка и добавяме червеното вино.
Печем 40 минути в предварително загрята фурна на 180°C.
През това време нарязваме на дребно праз лук и чесън и ги запържваме за 10 минути.
Режем картофите на кубчета и ги слагаме при месото, след като се е поопекло.
Накрая слагаме запържения лук в металната тавичка, овкусяваме с черен пипер и сол и доливаме 300 мл топла вода.
Печем още 30 минути като разбъркваме през 10 минути.
След като се запекат картофите, свинското с картофи на фурна е готово и се разпределя на порции.
Поръсва се с нарязан на дребно магданоз и копър - свинското с праз става по-свежо.
Запеченото свинско с праз и картофи е подходящо да се сервира със салата от домати и краставици.
Коментари