Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Памук розички със сърце от шоколад

Памук розички със сърце от шоколад

Памук розички със сърце от шоколад
Снимка: Виктория Георгиева
7 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12
"И така една след една шоколадовите кифлички изчезнаха от чинията за броени минути"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 120 мл топло
  • вода - 120 мл топла
  • олио - 120 мл
  • захар - 5 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • мая - 1 пакетче от 7 г
  • брашно - 500 г
  • течен шоколад
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресявам със солта, добавям маята. Захарта разтварям в топлата вода и добавям млякото и олиото.

В купата при брашното изсипвам течните съставки и бъркам с дървена лъжица до получаване на топка тесто.

Вадя на набрашнен плот и меся до получаване на мехурчета по тестото. Оставям да втаса за около 50 мин. Слагам във фурната на 50°C и леко отворена врата.

След втасване притискам бухналото тесто, да излезе въздухът, и режа на 5 топки. Разточвам ги на кръгла кора и с чаша режа кръгчета, които ред със застъпване.

В края слагам по малко шоколад и навивам на руло сладките кифлички. Редя розите във форма за мъфини. След оформяне оставям за 10-15 мин на стайна температура.

Преди да ги сложа във фурната, мажа с цяло разбито яйце и малко олио. Загрявам на 210 °C фурната, на дъното на която има съд с вода - чашка.

След зачервяване покривам с хартия за печене, намалявам на 190 и пека общо около 55 мин до час. Вадя от фурната, пръскам с вода или мажа с масло.

Завивам с кърпа и чакам да изстине. Тогава ги вадя от тавата и след пет - десет минути завивам с кърпата и слагам в плик.

От това тесто излязоха 12 бр. памук розички със сърце от шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: