Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Шоколадово-бананов хляб

Шоколадово-бананов хляб

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Шоколадово-бананов хляб5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Сега ни е ясно защо американците толкова обичат бананов хляб"

Необходими Продукти

  • банани - 3 бр. големи, зрели
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 115 г разтопено
  • захар - 150 г
  • брашно - 190 г
  • какао - 40 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • шоколадов чипс - 175 г + за заливане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса.

В голяма купа смесете брашното, какаото, бакпулвера, содата бикарбонат и солта. Оставете настрана.

В по-голяма купа намачкайте бананите, добавете яйцата и бъркайте до смесване.

Прибавете разтопеното масло, ванилията и бъркайте до хомогенност. Добавете захарта и бъркайте отново.

Сухите съставки добавете към мокрите, бъркайте до хомогенност. Добавете шоколадовия чипс и разбъркайте сместа за банановия хляб.

Налейте тестото в тава за хляб с размери 23х23 см с хартия за печене на дъното. Посипете малко шоколадов чипс отгоре (по желание).

Печете сладкия хляб 50-60 минути или докато в средата не остане суха клечка.

Оставете шоколадово-банановия хляб да се охлади преди да нарежете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: