Панакота с ягодова салца

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
555
6k
1k
2k
4
Панакота с ягодова салца
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
09/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Наслаждавайте се колкото се може по-бавно на тази ягодова панакота"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в струдена вода.

В малка тенджерка налейте сметаната, прясното мляко и добавете захарта.

Остържете с нож семенцата на ваниловата шушилка и ги прибавете в млечната течност.

Сложете съда на котлона и започнете да бъркате за около 7-8 мин, като не позволявате на сместа да заври.

Отстранете тенджерката от огъня, сложете омекналия желатин.

Бъркайте, докато се разтопи напълно. Налейте в чашки панакота.

Оставете на стайна температура, докато се охладят, след което приберете в хладилник за 4-5 часа.

Нарежете ягодите на малки парченца. Сложете ги в малка касерола и налейте една кафяна чашка вода.

Добавете захарта и кравето масло. Сварете салцата за 5-6 мин.

При поднасяне на ягодовата панакота полейте със супена лъжица ягодова салца.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: