Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Домашно Малиджано

Домашно Малиджано

Домашно Малиджано
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Ето как се прави най-вкусната балканска разядка с патладжан"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 бр. зелени
  • патладжани - 1 бр.
  • горчица - 1 ч.л по желание
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжана почистваме от дръжките. Чушките почистваме добре и от семките.

В тава за печене поставяме двата зеленчука и печем във фурната, която предварително сме включели да се загрее на 200 градуса.

Печем за около 30 мин, след което вадим и обелваме зеленчуци.

В блендер поставяме всички съставки за апетитната разядка и блендираме.

Подправяме със солта, зехтина, горчицата и разбъркваме добре.

Това домашно малиджано можем да сервираме в чиния, а може и да намажем на филийки или хрупкави хлебчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#329133
Потребител#329133
Вкусно
22.05.2023 16:11