Начин на приготвяне
Черешите се почистват от костилките, поръсвате с царевично нишесте и разбърквате.
В купа се разбиват с миксер яйца, захар и ванилия.
След 4-5 минути се добавя прясно мляко, сварено кафе, олио и отново се разбърква.
Последно прибавете тъмно какао, чаша пълнозърнесто брашно и бакпулвера. Получава се кексова смес.
В малка тавичка 20х25 см сипвате половината смес, отгоре наредете половината череши.
Заливате с останалото тесто и набодете втората част череши.
Печете плодовия сладкиш в загрята фурна 180 С с вентилатор до суха клечка около 20 минути.
Изключете и оставете за още 5 минути във фурната. Извадете, леко охладете и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко! Много вкусен сладкиш се получи, опитайте!
Пълнозърнестият сладкиш с череши е готов.