Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Крилца в домашен пикантен барбекю сос

Крилца в домашен пикантен барбекю сос

Myordanova6Myordanova6
Новак
3114
Крилца в домашен пикантен барбекю сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Този барбекю сос прави крилцата наистина неустоими"

Необходими Продукти

  • За соса
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 200 мл /домат в консерва/
  • оцет - 30 мл
  • захар - 60 г
  • сос уорчестър - 50 мл /соев сос/
  • червен пипер
  • чили на прах
  • черен пипер
  • сол
  • кетчуп - 50 мл Heinz
  • масло - 50 г
  • За крилцата
  • брашно - 1 ч.ч.
  • чесън на прах
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чили на прах
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата:

1. Всички подправки се смесват в купа и се разбърква хубаво.

2. Крилцата се измиват и почистват хубаво (аз ги разделям на 2, но това е по желание).

3. Подсушават се и се овъргалят в брашното.

4. Поставят се в тава върху хартия за печене.

5. Пекат се на загрята фурна на 200 градуса около 40 мин., докато получат златист загар.

6. Изваждат се, намазват се в соса и се пекат още 5-10 мин.

Барбекю сос:

Докато крилцата се пекат е време за соса:

1. Лукът и чесънът се нарязват на ситно.

2. Запържва се лука в маслото и след като омекне се прибавя и чесъна

3. Когато чесънът получи приятен златист загар се прибавя доматеното пюре. Разбърква се хубаво и се прибавят соев сос/ Уорчестър, кетчуп, оцет, сол, захар, червен пипер, черен пипер и чили на прах.

4. Готви се на слаб огън около 10 мин. до сгъстяване.

5. Когато е готов, се оставя настрани за 5 мин. да поизстине, след което се добавя разтопеният мед и сосът се блендира.

Крилцата в домашен пикантен барбекю сос са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: