Начин на приготвяне
Крилцата:
1. Всички подправки се смесват в купа и се разбърква хубаво.
2. Крилцата се измиват и почистват хубаво (аз ги разделям на 2, но това е по желание).
3. Подсушават се и се овъргалят в брашното.
4. Поставят се в тава върху хартия за печене.
5. Пекат се на загрята фурна на 200 градуса около 40 мин., докато получат златист загар.
6. Изваждат се, намазват се в соса и се пекат още 5-10 мин.
Докато крилцата се пекат е време за соса:
1. Лукът и чесънът се нарязват на ситно.
2. Запържва се лука в маслото и след като омекне се прибавя и чесъна
3. Когато чесънът получи приятен златист загар се прибавя доматеното пюре. Разбърква се хубаво и се прибавят соев сос/ Уорчестър, кетчуп, оцет, сол, захар, червен пипер, черен пипер и чили на прах.
4. Готви се на слаб огън около 10 мин. до сгъстяване.
5. Когато е готов, се оставя настрани за 5 мин. да поизстине, след което се добавя разтопеният мед и сосът се блендира.
Крилцата в домашен пикантен барбекю сос са много вкусни.