Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Салата с арпа фиде

Салата с арпа фиде

Салата с арпа фиде
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Ароматна салата с арпа фиде, която лесно може да се превърне в лека вечеря или обяд"

Необходими Продукти

  • салата айсберг
  • царевица - 1 консерва (около 100 г)
  • лук - 1/2 глава
  • маслини - с аншоа
  • арпа фиде - 130 г
  • риба тон - консерва риба тон в зехтин или олио (около 120 г)
  • сол
  • зехтин - олио
  • оцет - балсамико по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете арпата според указанията на опаковката. Изцедете от водата и докато е топла смесете с консервата риба тон.

Разбъркайте добре, за да може да поеме арпата от мазнината и да не се слепи.

В купа нарежете салатата, като канапе. В центъра сложете арпата. Нарежете лука на полумесеци и поръсете с царевицата.

Подредете маслините.

Поръсете рибната салата със сол, олио/зехтин и по желание може да сложите няколко капки оцет балсамико.

Салатата с арпа фиде е готова.

Забележка: Ако не желаете оцет им друг вариант, който също е много вкусен. Смесете всички продукти без мазнината и разбъркайте с няколко лъжици майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: