Начин на приготвяне
Маята смесваме с меда и малко топла вода и оставяме да шупне.
В купа слагаме пресятото брашно, добавяме солта, олиото, шупналата мая и останалата вода. Омесваме меко тесто, намазваме го с мазнина и оставяме да втаса.
Готовото тесто разделяме на равни топки и подреждаме в намазнена тава. Оставяме да втаса отново.
Печем домашната питка на 180 градуса за 35-40 минути. През това време си приготвяме чесновата заливка.
Зелените подправки нарязваме на ситно заедно с прясното зеле и пресования чесън, добавяме малко зехтин и сол и разбъркваме.
Горещата питка без яйца намазваме с чесновата смес и оставяме да поеме.
Чесновата питка с пресни подправки е много апетитна!
Коментари