Начин на приготвяне
С миксер разбийте яйцата, постепенно добавете захарта, ваниловата захар и бъркайте, докато сместа не стане на пяна.
В подходящ съд сипете брашното, бакпулвера и какаото и ги пресейте.
В разбитата смес добавете олио, прясно мляко и сухите пресяти съставки. Бавно разбъркайте добре на ръка с тел, докато съставките не се смесят.
В тава със среден размер, намазана с олио и поръсена с брашно, прехвърлете сместа за чудния сладкиш.
Печете в добре загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
Готовия блат извадете от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете настрани да изстине добре.
За глазурата: В тенджера сипете прясното мляко, захарта, ваниловата захар и шоколада за готвене. Сложете на котлона и гответе, докато кипне и шоколадът и захарта не се разтопят.
Нарежете охладения блат на квадратни парчета и залейте с глазурата. Оставете шоколадовият сладкиш да се охлади на стайна температура.
След това сложете в хладилника, охладете добре и сервирайте.
Съвет: Най-добре е да оставите мокрия сладкиш в хладилника за една нощ, тъй като е по-вкусен добре охладен.
Да ви е сладко!