Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Домашни пърленки с кашкавал

Домашни пърленки с кашкавал

М. ИвановаМ. Иванова
Новак
97913
Домашни пърленки с кашкавал
Снимка: М. Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Забравяме за диетите за малко, за да си хапнем топла домашна пърленка"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • кисело мляко - 250 г
  • кашкавал - 200 г настърган
  • сода - щипка
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 1 с.л.
  • краве масло - 2 с.л. разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на домашните пърленки с кашкавал най-напред в дълбок съд изсипваме киселото мляко и содата.

Разбъркваме и оставяме около 5 мин. да шупне. След като е готово, добавяме солта, олиото и брашното.

Разбъркваме до получаване на хомогенна смес, тесто, което лесно се отделя (не лепне). Оставяме го да си почине 10 мин.

Разделяме на 5-6 равни части и всяка от тях разточваме, докато се получи тип пърленка, но не много тънка.

Намазваме с масло, поръсваме с кашкавал и печем пърленките с кашкавал на 200 градуса от двете страни за около 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: