Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки дроб със сос от ароматни треви

Телешки дроб със сос от ароматни треви

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Телешки дроб със сос от ароматни треви2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4
"Едно ястие трябва да и вкусно, и ароматно - като този телешки дроб с прекрасен сос, поднасяме и пожелаваме добър апетит"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 500 г
  • олио - 50 г
  • сол
  • За соса:
  • масло - 50 г
  • лук - 1 малка глава
  • лимонов сок
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете ципата от черния дроб, нарежете го на парчета и изпържете от двете страни в сгорещеното олио. Поставете изпържения дроб в затоплени чинии, посолете и го залейте със соса от ароматни треви.

Сосът се приготвя като маслото, черния пипер, солта и ситно нарязаните лук и магданоз се поставят в порцеланов съд и се затоплят на котлона, без да се вари. Прибавя се лимоновия сок и се залива дробът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: