Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Клафути»Френски сладкиш с череши

Френски сладкиш с череши

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Френски сладкиш с череши
Снимка: Мария Божилова
1 / 7
14/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Изненадайте любимия човек още днес, като приготвите този чуден сладкиш с череши"

Необходими Продукти

  • череши - 500 г
  • козе мляко - 240 мл прясно
  • яйца - 4 бр.
  • лимецово брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • краве масло - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1/2 с.л. домашна есенция
  • амарето - 1/2 с.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се измиват много добре.

Премахват се костилките, като се внимава черешите да не се разкъсат.

Яйцата се разбъркват със захарта и солта.

Прибавя се постепенно лимецовото брашно при продължително бъркане.

Ванилията и Амаретото се разбъркват в козето прясно мляко.

След като сместа се оформи, се прибавя козето прясно мляко и масло.

Разбърква се много добре.

Черешите се нареждат в силиконова форма, предварително намазана с масло от всички страни.

Отгоре се изсипва сместа.

Пече се 30 мин в предварително загрята фурна на 200°C с вентилатор.

След като сладкишът се изпече, се изважда от фурната, като формата се поставя върху дървена дъска за 10 мин, след което внимателночерешовият сладкиш се обръща върху дървена дъска два пъти, докато се обърне с черешите нагоре.

Готовото клафути ставя се да изстине.

При сервиране се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: