Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Хрупкав и ароматен пай с ябълки и круши

Хрупкав и ароматен пай с ябълки и круши

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5317k2k1
Хрупкав и ароматен пай с ябълки и круши
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ще ви дадем една идея бонус - сложете 1-2 с.л. замразени горски плодове към плънката на този хрупкав и ароматен пай с ябълки и круши"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 230 г
  • захар - 80 г
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • краве масло - 100 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - около 50 мл
  • за плънката
  • ябълки - 500 г (3 бр.)
  • круши - 500 г (3 бр.)
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л. + за поръсване
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - щипка
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • бренди - 2 с.л.
  • белтъци - 1 бр. (за намазване)
  • пшеничен грис - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смеваме брашното със захарта и ваниловата захар, добавяме студеното масло и го разтриваме, докато се получат трохи.

Прибавяме жълтъка и студената вода, докато тестото за сладък пай се събере на топка.

Разточете 2/3 от тестото на кръгла кора и я слагаме във форма за печене.

Останалото тесто увиваме във фолио и прибираме всичко в хладилник.

Почистваме крушите и ябълките, обелваме ги, нарязваме на кубчета, поръсваме ги с лимоновия сок и брендито.

Към плодовете сипваме брашното, захарта, канелата и индийското орехче и разбъркваме.

Намазваме основата от тестото с белтъка и я поръсваме с гриса.

Изсипваме плодовете, слагаме отгоре решетката от заделеното тесто, намазваме ябълковия пай я с белтъка и поръсваме със захар.

Поставете хрупкав и ароматен пай с ябълки и круши в загрята фурна на 190°С за около 60 минути.

Вижте и как се правят още сочни пайове с круши, както и как да оплетете решетката на пая.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: