Питки с ким

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Питки с ким1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • картофи - 1 кг сварени и пасирани
  • мая - 20 г
  • мас - 60 г
  • ким - 1 с.л.
  • прясно мляко - колкото поеме
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко затопленото прясно мляко. В подходящ съд смесете брашното, пасираните картофи, размитата мая, маста и кима.

Добавете прясно мляко, така че да се получи средно твърдо тесто, което се омесва много добре и се оставя на топло за 60-70 минути за да втаса.

Готовото тесто се разделя на отделни топки, които се подреждат на разстояние едно от друга върху предварително намазнена и набрашнена тава и се оставят да втасат повторно.

Втасалите топки се потапят за кратко в студена вода, след което се подреждат върху намазнена тава и се изпичат в предварително загрята силна фурна (на около 220 градуса) за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: