Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 175 градуса.
Във форма за торта сложете хартия за печене на дъното.
Обелете ябълките, почистете семките и ги нарежете на филийки или кубчета. Пресейте брашното.
За поръсване върху кекса смесете пудра захар и канела.
Разбийте яйцата и захарта с миксер около 5 минути, да станат на пяна. После постепенно с шпатула добавяйте брашното и бъркайте.
В подготвената форма сипете ябълките, полейте ги със сместа и печете в загрятата фурна 50 минути.
Ако е необходимо, покрийте с хартия или алуминиево фолио тавичката, за да не загори.
Когато извадите суха клечка от средата на кекса, значи е готов.
След като извадите от фурната дръжте във формата няколко минути и обърнете в чиния, оставете да се охлади изцяло.
Преди сервиране поръсете ябълковия сладкиш със сместа от пудра захар и канела.
Сладкишът с ябълки Шарлотка е готов.