Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Сладкиш с ябълки Шарлотка

Сладкиш с ябълки Шарлотка

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сладкиш с ябълки Шарлотка
Снимка: Gordana Danilov
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вкусен кекс с ябълки Шарлотка - ядеш и не можеш да спреш"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 - 5 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • пудра захар
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса.

Във форма за торта сложете хартия за печене на дъното.

Обелете ябълките, почистете семките и ги нарежете на филийки или кубчета. Пресейте брашното.

За поръсване върху кекса смесете пудра захар и канела.

Разбийте яйцата и захарта с миксер около 5 минути, да станат на пяна. После постепенно с шпатула добавяйте брашното и бъркайте.

В подготвената форма сипете ябълките, полейте ги със сместа и печете в загрятата фурна 50 минути.

Ако е необходимо, покрийте с хартия или алуминиево фолио тавичката, за да не загори.

Когато извадите суха клечка от средата на кекса, значи е готов.

След като извадите от фурната дръжте във формата няколко минути и обърнете в чиния, оставете да се охлади изцяло.

Преди сервиране поръсете ябълковия сладкиш със сместа от пудра захар и канела.

Сладкишът с ябълки Шарлотка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: