Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Мекици»Сръбски мекици с пудра захар

Сръбски мекици с пудра захар

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбски мекици с пудра захар
Снимка: Veca
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Тези мекици се приготвят без бакпулвер или мая. Много са вкусни, затова горещо ви ги препоръчваме."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 220 мл
  • олио - 30 мл
  • За пържене
  • олио - на око
  • За поръсване
  • пудра захар - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото:

В дълбок съд сипете брашното, прибавете сол, захар и разбъркайте. След това налейте хладка вода, олиото и разбъркайте с шпатула, а след това на ръка.

Покрийте със стреч фолио и оставете да отстои 30 минути.

Вземайте по малко от тестото за мекици и на ръка оформете топчета. Разточете ги с точилка в малък кръг.

Пържете в добре загрято олио, докато не поруменеят от двете страни.

Вадете върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Поръсете с пудра захат и сервирайте сладките мекици.

Да ви е сладко с тези сръбски мекици с пудра захар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: