Начин на приготвяне
Приготвяне на тестото:
Изсипете брашното в по-дълбок съд, добавете разтопения маргарин със стайна температура, разбъркайте бакпулвера, заквасената сметана и замесете тестото.
Разстелете тестото върху набрашнена работна повърхност и го разточете в правоъгълна форма с точилка.
Нарежете на 3 ленти и сложете конфитюр на всяка лента по дължина. Съединете краищата, като леко натискате, така че тестото да полепне.
Обърнете го от другата страна и нарежете на малки щрудели с желаната дължина.
Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене, и печете в добре загрята фурна на 170 °C за 15 минути, като внимавате да не изгорят, за да запазите приятен блед цвят.
Извадете готовите домашни малки щруделчета от фурната и горещи ги оваляйте в смес от пудра захар и ванилова захар, след което сервирайте.
Те са по-вкусни и меки, когато се оставят за един ден.
Приятно хапване!