Начин на приготвяне
Приготвяне на тестото:
На ръка разбийте яйцето с киселото мляко. Отделно в дълбок съд сипете брашното, прибавете разбитото яйце и киселото мляко, содата, захарта, ваниловата захар и олиото и замесете тесто.
Разточете тестото с точилка и с кръгла формичка или чаша вадете домашните понички.
Пържете ги в загрято олио, докато не почервенеят от двете страни.
Вадете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Сладките понички залейте с готова шоколадова глазура и сервирайте.
Съвет: Вместо готова шоколадова глазура може да си направите сами, като разтопите 100 г шоколад за готвене и 2 лъжици олио на водна баня.
Залейте моите шоколадови понички и нека ви е сладко!