Начин на приготвяне
Първо, пригответе пълнежа за канелоните.
Почистете, измийте и нарежете на шайби зеления лук. Задушете го с малко олио в тенджерка, след което прибавете парчетата сланина.
Когато се задушат за няколко минути, прибавете пилешката кайма и задушавайте на тих огън няколко минути.
След това прибавете доматения сок. Пoдправете и задушавайте, докато не се изпари водата от тенджерата.
Оставете да се охлади, след което напълнете канелоните със сместа и ги наредете в огнеупорен съд.
В друга тенджера разтопете маслото и смесете с брашното, прибавете прясното мляко.
Бъркайте и гответе на котлона, докато не се сгъсти, след което прибавете настъргания кашкавал. Залейте канелоните. Отгоре полейте с лют кетчуп.
Сложете канелоните по мой начин да се пече на 180°C 30 минути.