Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони по мой начин

Канелони по мой начин

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Канелони по мой начин
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Вкуса на Италия е винаги добре дошъл на нашата трапеза"

Необходими Продукти

  • канелони - 250 г
  • За плънка
  • пилешка кайма - 500 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • сланина - 100 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • доматен сок - 150 мл
  • За соса
  • краве масло - 70 г
  • брашно - 2.с.л.
  • прясно мляко - 350 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 200 г
  • Заливка
  • лют кетчуп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пригответе пълнежа за канелоните.

Почистете, измийте и нарежете на шайби зеления лук. Задушете го с малко олио в тенджерка, след което прибавете парчетата сланина.

Когато се задушат за няколко минути, прибавете пилешката кайма и задушавайте на тих огън няколко минути.

След това прибавете доматения сок. Пoдправете и задушавайте, докато не се изпари водата от тенджерата.

Оставете да се охлади, след което напълнете канелоните със сместа и ги наредете в огнеупорен съд.

В друга тенджера разтопете маслото и смесете с брашното, прибавете прясното мляко.

Бъркайте и гответе на котлона, докато не се сгъсти, след което прибавете настъргания кашкавал. Залейте канелоните. Отгоре полейте с лют кетчуп.

Сложете канелоните по мой начин да се пече на 180°C 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: