Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Амур филе с картофи и моркови

Амур филе с картофи и моркови

TemenuzhkaTemenuzhka
Новак
125940
Амур филе с картофи и моркови
Снимка: Temenuzhka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ето как да угодите на всички малки и големи вкъщи - с едни вкусни рибни филенца с гарнитура"

Необходими Продукти

  • амур - 1 кг филе
  • пресни картофи - 1кг
  • пресен чесън - 2 стръка
  • моркови - 2 бр. големи
  • лук - 1 глава
  • олио - 100 мл
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • сол - 1 с.л
  • босилек - 1 щипка сух
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета се размразяват и се овкусяват с малко сол, черен пипер, босилек и олио, оставят се така да престоят около час.

Картофите се измиват, почистват и нарязват на шайби, ако са големи, ако са дребни, може да се оставят цели.

Морковите и лука също се почистват и нарязват на шайби, нарязва се и пресният чесън и копърът.

Объркват се заедно и се овкусяват с малко сол и олио.

Нареждаме в голяма правоъгълна тава (аз използвам дълбоката от фурната) в средата амура и от двете страни картофите.

Покриваме с фолио и печем рибата на фурна около 40 Мин.

На 180 °C на второто ниво на фурната, после откриваме и вдигаме едно ниво нагоре и печем още 10 мин на 240 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: