Начин на приготвяне
За тестото:
В малко хладка вода разтворете маята, добавете захар, 1 лъжица брашно, разбъркайте и оставете настрани за 10 минути. След това в дълбока купа сипете брашното, шупналата мая, сол и загрято олиото и замесете тесто.
Покрийте тестото с чиста кърпа и оставете да втаса. През това време пригответе плънката: сложете вишните в тенджера, прибавете захарта, сложете на котлона и оставете да кипне.
Когато се сгъсти, свалете от котлона, прибавете канелата и оставете да изстине.
Втасалото тесто разточете с точилка в правоъгълник и по дължината (от едната страна) намажете вишните.
Навийте на руло и нарежете на парчета. Подредете ги в тава с хартия за печене на дъното.
Намажете отгоре сладките охлювчета с разбитото яйце.
Печете в добре загрята фурна на 180 °C 30 минути. Готовите охлювчета оставете да се охладят.
Поръсете с пудра захар и сервирайте охлювчета с вишни.