Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Пита Охлювчета

Пита Охлювчета

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Пита Охлювчета
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 4
21/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Класическа пита Охлювчета, с която да изненадате приятно всички на трапезата"

Необходими Продукти

  • брашно - около 800 г
  • яйца - 2 бр.
  • мляко - 150 г
  • мая - 1/2 пакет
  • захар - 1 ч.ч
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете маята да шупне, като добавите топло мляко, 2 ч.л. захар и 5 с.л. брашно. Направете кладенче от брашното, добавете солта, 1 бр. яйце, 1 ч.ч. захар и маята.

Замесете меко тесто. Оставете да втаса. След това разделете на малки топки и завийте на охлювчета.

Наредете в тава оставете да втаса за около 60 мин. Намажете с жълтъка на 1 яйце и поръсете със захар.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ГЕРГАНА ЯНКОВА
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Да, при замесването се коригират млякото, захарта и брашното. Винаги съм се чудила защо прегаря захарта и как да го избегна. Благодаря за информацията :)
21.09.2016 11:59
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Питката е добра като идея, но захарта ти се е препекла отгоре. Градусите с които печеш са високи за питка със захар, млякото ми се струва малко за това количество захар и брашно, но това се коригира по време на замесването. Препоръчвам ти за сладките питки да слагаш повече мазнина, толкова много захар пречи на маята да бухне и прави тестото сбито, затова е добре да се слага масло, мас или олио, което да балансира тестото. За да не прегаря захарта отгоре трябва да се намокри с вода, да се получат твърди кристали или да се намаже с белтък и тогава да се поръси.
21.09.2016 11:49