Начин на приготвяне
Маята се разтваря в хладко мляко. Брашното се смесва със солта и захарта и се изсипва в подходяща купа. По средата се прави кладенче. Добавя се разбитото яйце, маслото и млякото с маята. Омесва се меко тесто и се оставя да почине 10-15 минути.
После от тестото се откъсват 12 равни топчета, всяко от които се разтяга на лента, широка около 3 пръста. Поръсват се с натрошено сирене, овалват се на пурички и се оформят на охлювчета. Нареждат се в леко намаслена тава, покриват се и се оставят да втасат около час и половина.
Маслото се разтопява заедно с олиото, оставя се да се охлади и се заливат вече втасалите охлюви.
Пекат се във фурна на 200 градуса за 15 минути, след което фурната се намаля на 180 градуса за още 30 минути.