Лучени охлювчета

Лучени охлювчета
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Днес ще ви представим тези уникални лучени питчици от Тетевенския край, които вървят както за закуска, така и като хляб - вкусотия голяма"

Необходими Продукти

  • тесто - 400 г готово
  • лук - 1 голяма глава кромид
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на дребно и се запържва до златисто в горещото олио. Подправя се със сол, черен и черен пипер.

Разточва се тестото около 3 мм дебелина на кръг и се поръсва със запържения лук. Разпределя се добре навсякъде.

Навива се на руло и се реже след това на парчета около 3 см дебелина.

Подреждат се в тава с навитата част нагоре. Намазва се с разбития жълтък и се поръсват с чубрица.

Пекат се в загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: