Постни кокосови туфи

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451072k970
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Постни кокосови туфи
Снимка: Lenka
1 / 3
22/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Подсладете през деня по време на пост...или просто така, защото тези кокосови бомби са върхът!"

Необходими Продукти

  • брашно - 15 с.л.
  • захар - 10 с.л.
  • масло - 12 с.л.
  • вода - 20 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • дресинг
  • вода - 100 мл
  • захар - 150 г
  • шоколад - 100 г
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 200 г
  • кокос - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Комбинирайте всички съставки за кората в една купа: брашното, захарта, олиото, водата, бакпулвера и разбъркайте всичко с миксера.

Загрейте фурната. В по-дълбока тава с размери около 20 см, сложете хартия за печене и изсипете сместа.

Печете кората на 180 °C за около 30 до 40 минути. Кората се пече, когато отгоре получи златист цвят.

Оставете обикновения сладкиш да се охлади за 15 минути. Нарежете кората на кубчета с желания размер.

За сиропа, който ще го превърни в различен сладкиш, загрейте водата и захарта на котлон и когато заври, изсипете маргарина, какаото и шоколада.

Разбъркайте, докато се разтопи.

Поставете кубчетата в разтопения шоколад и след това в кокоса и вашия кокосов сладкиш е завършен.

Да ви е вкусно с тези постни кокосови туфи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: