Кокосови еклери

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Кокосови еклери1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • масло - 60 г
  • брашно - 150 г
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 5 бр.
  • кокосови стърготини - 50 г
  • ром - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • За крема
  • сметана - 250 мл
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 1 с.л.
  • ром - 1 с.л.
  • За плодовия сос
  • захар - 2 с.л.
  • праскови - 200 г
  • портокали - 5 бр., малки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме 250 мл вода с маслото, захарта и щипка сол. Сипваме брашното и разбъркваме до получаването на топка тесто, отделяща се от стените на съда.

Като се охлади малко, прибавяме едно по едно яйцата при интензивно бъркане. Добавяме кокоса и рома.

Оформяме тестото на топки и нареждаме в намазана с масло тава. Печем 10 минути в загрята фурна на 220 градуса, след това намаляваме на 170 градуса и печем още 20 минути.

За крема:

Разбиваме сметаната със захарта, ванилията и рома и изстудяваме.

Разрязваме еклерите и пълним с крема.

За плодовия сос:

Сваряваме 125 мл вода със захарта за соса и разрязваме прасковите.

Смесваме пасираната вътрешност на една праскова със захарния сироп.

Измиваме портокалите, подсушаваме и нарязваме на кръгчета, които прибавяме към соса.

Сервираме еклерите с плодовия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: