Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния от сушени чушки и маслини

Яхния от сушени чушки и маслини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Яхния от сушени чушки и маслини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Всички обичат картофена яхния, а тази е особено апетитна заради вкуса на сушените домати и маслинките"

Необходими Продукти

  • сушени чушки - 3 бр.
  • маслини - 150 г черни (по - твърди и стегнати)
  • картофи - 4 бр. големи
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 80 мл
  • лук - 1 средна глава
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 2 стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесъна се накълцват на ситно и запържват в олиото.

Сушените чушки се почистват от дръжките и семената и се смилат на малки парченца в блендер.

Също така могат и да се натрошат на ръка или в хаванче на малко по-едро.

Доматеното пюре се слага при омекналите и запържени лук и чесън, а след минута бъркане се слагат чушките и дафиновия лист.

Бърка се още около минута и се налива 1.2 л. вода или зеленчуков бульон. Добър вариант е да се сложи и вода с лъжица вегета.

След като течността заври, се слагат картофите, нарязани на едро, и маслините - по желание обезкостени.

Посолява се на вкус и ястието се вари на умерен огън 30 минути или до готовност на картофите.

В малко вода се разбива брашното, налива се при всичко останало и се разбърква.

Оставя се да покъкри на слаб огън и яхнията с чушки да се сгъсти.

Поднася се апетитната картофен яхния с поръска от прясно накълцан магданоз.

Лесна и вкусна гозба - яхния от сушени чушки и маслини, която се надявам да ви хареса.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: