Начин на приготвяне
Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета като за мусака.
Лука почистваме и също нарязваме на кубчета.
Поставяме тефлонов тиган на котлона, прибавяме олио и оставяме да се загрее.
След като е готово олиото, сипваме лука и задушаваме.
Към тях прибавяме картофите и оставяме да се изпържат добре.
Пържим на слаб огън, докато картофите са готови.
Премахваме от котлона и отцеждаме от мазнината с помощта на цедка.
В друг съд счукваме яйцата, разбъркваме хубаво и прибавяме солта и пипера, които са на вкус.
Добавяме към тях и отцедените картофи и лук, разбъркваме отново.
На котлона отново поставяме тигана с 2 с.л. олио и след като се загрее, изсипваме готовата смес от купата.
Пържим първо от едната страна, а след това обръщаме от другата.
При обръщането на омлета ползваме чиния, като я поставяме върху тигана, за да го покрие и обръщаме.
Оставяме испанския омлет с картофи да се запече и от другата страна.
Поднасяме със ситно нарязан магданоз.