Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Испански омлет с картофи

Испански омлет с картофи

Испански омлет с картофи
Снимка: Стоянка Русенова
7 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Още по-вкусен и още по-засищащ се оказва този испански омлет с картофи и лук"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • пипер - на вкус
  • олио
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета като за мусака.

Лука почистваме и също нарязваме на кубчета.

Поставяме тефлонов тиган на котлона, прибавяме олио и оставяме да се загрее.

След като е готово олиото, сипваме лука и задушаваме.

Към тях прибавяме картофите и оставяме да се изпържат добре.

Пържим на слаб огън, докато картофите са готови.

Премахваме от котлона и отцеждаме от мазнината с помощта на цедка.

В друг съд счукваме яйцата, разбъркваме хубаво и прибавяме солта и пипера, които са на вкус.

Добавяме към тях и отцедените картофи и лук, разбъркваме отново.

На котлона отново поставяме тигана с 2 с.л. олио и след като се загрее, изсипваме готовата смес от купата.

Пържим първо от едната страна, а след това обръщаме от другата.

При обръщането на омлета ползваме чиния, като я поставяме върху тигана, за да го покрие и обръщаме.

Оставяме испанския омлет с картофи да се запече и от другата страна.

Поднасяме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: