Домашна пуешка шунка
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Домашна пуешка шунка

Домашна пуешка шунка

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
4152k1k4675
Домашна пуешка шунка
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
27/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене257 мин.
Общо297 мин.
Порции10
"По-хубаво от домашно приготвеното няма - особено щом става дума за пуешка шунка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото филе се измива много добре. Почиства се от ципите.

Сухите подправки се разбъркват много добре и се разделят на две части в купички.

Филето се намазва много добре от всички страни с 50 мл зехтин.

Филето се поставя в плик, който предварително е намазан с 50 мл зехтин.

Подправките от едната купичка се изсипват в плика от едната страна на филето.

Внимателно се разпределя върху месото, за да се покрие равномерно.

Филето заедно с плика се обръща и се изсипват подправките от втората купичка, като отново се разпределя много добре.

Филето се завива плътно с плика и се оставя 24 часа в хладилник.

След като се извади от хладилника, се премахва плика и филето се поставя върху тава в дупки.

Слага се в предварително загрята фурна на 250 градуса.

Пече се 17 минути, след което фурната се изключва и филето се оставя 4 часа във фурната, като не се отваря фурната.

Фурната се отваря след 4 часа, филето се изважда и се завива с фолио.

Оставя се 12 часа в хладилник, след което шунката може да се консумира.

Домашната пуешка шунка е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: