Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Прясно зеле с кайма и яйца

Прясно зеле с кайма и яйца

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Прясно зеле с кайма и яйца
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Побързайте да приготвите това ястие, докато не в дошло време за киселото.."

Необходими Продукти

  • прясно зеле - 1 бр. по - малко
  • кайма - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • левурда - 1 връзка
  • зелен лук - 2 връзки
  • краве масло - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете маслото в тенджера да се разтопи и през това време сложете нарязания и почистен лук и левурдата.

Докато зеленчуците се задушават, нарязваме на ситно чесъна и добавяме. След чесъна добавете ситно нарязаното зеле.

Оставете прясното зеле да къкри, докато зелето омекне. След няколко минути добавете каймата и оставете да къкри, докато месото се запържи.

Добавете солта и черния пипер.

Разбийте яйцата и добавете киселото мляко, след което изсипете яйцата върху зеленчуците и месото в тигана.

Разбъркайте зеленчуците и яйцата за няколко минути, докато сте готови.

Бързо и лесно прясно зеле с кайма и яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: