Начин на приготвяне
Намажете тавата с мазнина.
Подредете корите от бекон на дъното, след което поставете 2 зелеви листа върху бекона.
Оставете още 2 зелеви листа, които да поставите отгоре.
Нарежете зелето на тънки ивици. Сложете ред зеле, след това няколко парчета бекон и прошуто, след това ред зеле, след това поръсете с червен пипер.
Продължете толкова дълбоко, колкото позволява вашият глинен съд. Поръсете с черен пипер.
Накрая сложете дафиновия лист, след което затворете с 2 зелеви листа. Налейте вода.
Гответе поне 2 часа да се готви вареното кисело зеле в глинен съд.
***Слагам го на слаб огън за 1 нощ, за да къкри и 6 ч. При необходимост долейте вода.