Начин на приготвяне
Да приготвим зеленчуците. Обелете картофите и ги нарежете на малки парченца.
Ако не сте си купили настъргана тиква, настържете и тиквата. Обелете сладкия картоф и го нарежете на ситно.
Измийте младия лук и го нарежете на колелца.
Поставете маслото в тенджерата и задушете лука за кратко, след това добавете картофите, тиквата и сладките картофи.
Задушава се 5 минути, след което се залива с литър вода. Варете 20 минути, като през това време нарежете колбаса на пръстени.
Смесете зеленчуците в тенджерата с дървена лъжица, след това налейте вода, добавете колбаси и кубчета бульон. Варете 20 минути.
Свалете от котлона вкусната яхния, добавете гръцкото кисело мляко и разбъркайте.
Изсипете в чинии и украсете по желание яхния от тиква с наденица.