Пиле с гъби в сос

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14328598276
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пиле с гъби в сос
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
28/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"За днешния обяд ви предлагаме пилешко с гъби в сос. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. цели
  • печурки - 120 г
  • чесън - 3 скилидки
  • розмарин - 1/4 с.л. сушен
  • бульон - 1 бр. кубче пилешки
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 200 мл за готвене
  • горчица - 1 ч.л.
  • зехтин
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 °C.

Измийте пилешкото месо, подсушете с кухненска хартия (ако е необходимо, отделете горното от долното бутче) и подправете със сол и пипер.

Избършете гъбите и нарежете на филийки. Нарежете на ситно чесъна или го намачкайте.

В хаванче намачкайте розмарина и прецедете през цедилка за чай.

Водата от розмарина смесете с кубчето бульон, горчицата и лимоновия сок и сметаната за готвене.

В умерено загрят зехтин запържете пилето от всички страни за 4-5 минути.

Извадете месото от тигана и прибавяте чесъна, розмарина и гъбите.

Когато омекнат гъбите, върнете пилешкото, сипете сметановия сос и печете в загрята фурна за 35-40 минути.

Сервирайте пилешкото с гъби и сос с картофено пюре и зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: