Пиле с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пиле с гъби1 / 2
03/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Гурме специалитет с три обикновени продукта - ние ще ви покажем как да впечатлявате"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • гъби - 300 гр.
  • вино - 1/2 бяло сухо
  • сметана - 250 мл. за готвене
  • зехтин
  • подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се разрязва на осем части и се задушава с малко зехтин в дълбок съд до златисто. Прибавя се виното и се вари на слаб огън един час.

Междувременно почистете и разрежете гъбите на две.

След като изтече единият час, ги прибавете към пилето заедно със сметаната. Подправете на вкус.

Разбъркайте и варете още час на слаб огън.

За да се „разгърне“, както казват специалистите, целия вкус на ястието, е хубаво да го оставите едно денонощие и да го стоплите отново преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: