Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 °C.
Измийте пилешкото месо, подсушете с кухненска хартия (ако е необходимо, отделете горното от долното бутче) и подправете със сол и пипер.
Избършете гъбите и нарежете на филийки. Нарежете на ситно чесъна или го намачкайте.
В хаванче намачкайте розмарина и прецедете през цедилка за чай.
Водата от розмарина смесете с кубчето бульон, горчицата и лимоновия сок и сметаната за готвене.
В умерено загрят зехтин запържете пилето от всички страни за 4-5 минути.
Извадете месото от тигана и прибавяте чесъна, розмарина и гъбите.
Когато омекнат гъбите, върнете пилешкото, сипете сметановия сос и печете в загрята фурна за 35-40 минути.
Сервирайте пилешкото с гъби и сос с картофено пюре и зелена салата.