Начин на приготвяне
Сварете картофите, обелете и ги намачкайте. Прибавете подправките, яйцето, маслото и хубаво размесете.
Разстелете сместа в намаслена форма (с изпъкнало дъно). Печете на 200 градуса за 30 минути или до златисто.
През това време нарежете месото на малки късчета и ги запържете. Добавете гъбите и подправките. След няколко минути налейте сметаната и прибавете нарязаните сирена.
Хубаво разбъркайте, докато се разтопят. Извадете тарталетата, оставете леко да се охлади и я обърнете върху подходяща чиния. Изсипете плънката и поръсете обилно с моцарела (кашкавал).
Върнете соления пай обратно във фурната за няколко минути, колкото да се разтопи моцарелата.
Оставете леко да се охлади и сервирайте.
Картофената тарталета с пиле, гъби и сос от сирена е готова.
Коментари