Начин на приготвяне
Нарежете свинското сърце, измийте го добре от останалата част от кръвта и го сварете в подсолена вода, с пипер на зърна.
Когато се свари, нарежете го на по-малки кубчета и запазете водата.
Задушете лука, за да омекне, след това добавете белия дроб, нарязан на ситни парчета, чесъна, дафиновия лист, черния пипер и лютия счукан червен пипер, както и нарязаното варено сърце.
Поръсете с брашно и от време на време добавяйте водата, в която се свари сърцето, оставете да къкри при разбъркване.
Нарежете черния дроб и далака на по-малки парчета, поръсете ги с брашно и запържете в сгорещена мазнина.
Когато се запържи, комбинирайте всичко за това апетитно мъжко мезе, добавете червения пипер, разбъркайте и оставете да къкри още малко.
Буяновкси мезелък с дреболии е готов за чаши червено вино или ракия.