Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сръбски мезелък с дреболии

Сръбски мезелък с дреболии

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14339598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски мезелък с дреболии
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Сръбски деликатес от околностите на Буяновац - особено за любителите на дреболии"

Необходими Продукти

  • свински дреболии - 1 кг, (бял и черен дроб, сърце, далак, бъбрек)
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • чесън - 2 - 3 скилидки, ситно накълцани
  • дафинов лист - 2 листа
  • черен пипер - 6 зърна
  • черен пипер - прясно смлян
  • морска сол
  • червен пипер - лют и сладък
  • олио - или мас
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското сърце, измийте го добре от останалата част от кръвта и го сварете в подсолена вода, с пипер на зърна.

Когато се свари, нарежете го на по-малки кубчета и запазете водата.

Задушете лука, за да омекне, след това добавете белия дроб, нарязан на ситни парчета, чесъна, дафиновия лист, черния пипер и лютия счукан червен пипер, както и нарязаното варено сърце.

Поръсете с брашно и от време на време добавяйте водата, в която се свари сърцето, оставете да къкри при разбъркване.

Нарежете черния дроб и далака на по-малки парчета, поръсете ги с брашно и запържете в сгорещена мазнина.

Когато се запържи, комбинирайте всичко за това апетитно мъжко мезе, добавете червения пипер, разбъркайте и оставете да къкри още малко.

Буяновкси мезелък с дреболии е готов за чаши червено вино или ракия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: