Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гювечета»Пилешки дреболии в гювече

Пилешки дреболии в гювече

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пилешки дреболии в гювече1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - общо 300 г воденички, сърца, дробчета
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 200 мл от консерва
  • моркови - 1 брой
  • гъби - 200 г
  • вино - 100мл червено
  • сол - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • чубрица - 1 ч.л. сушена
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматен сок - 200 мл
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките дреболии и сложете да кипнат с половин литър вода. Сменете водата и ги сложете с нова да поврат за 30 минути.

Успоредно с това загрейте мазнината и запържете накълцаните лук, морковите на колелца и гъбите на парчета. Не ги задушавайте прекалено, а колкото леко да поомекнат.

Сварените дреболии отцедете и ги разпределете в 4 гювечета. Разпределете по равно във всяко от зеленчуците и доматите с доматения сок. Долейте червено вино и овкусете с по малко от всички подправки.

Сложете гювечетата да се пекат за около 40 минути на 180-200 градуса. По желание отгоре може да се чукне по 1 яйце или да се сложи по парче кашкавал, като се запичат без капаци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: