Начин на приготвяне
Кипнете около 2 л подсолена вода. Добавете обелените и нарязани на едро или цели картофи. Оставете водата да кипне отново, намалете котлона и варете още 7-8 минути.
Отцедете картофите и ги прехвърлете в подходяща тава за печене. Поръсете със сол, кимион, червен пипер и половината черен пипер. Намажете с олио.
Печете картофките в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.
Докато картофите се пекат, може да пристъпите към приготвянето на соса. Пасирайте чесъна и заедно с остатъка от червения пипер го добавете към майонезата и киселото мляко. Сложете няколко капки лимонов сок и объркайте добре. Оставете соса поне 30 минути в хладилник.
Поднесете картофите с добре изстудения сос.