Гювече по турски

МиссаМисса
Помощник Готвач
502931581
Гювече по турски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Дори и да няма месо в тези гювечета, това не ги прави в никакъв случай по-малко вкуснички"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • бамя - 2 - 3 бр.
  • доматено пюре - на вкус или домати
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 3 глави
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци за тези гювечета без месо се измиват, почистват, обелват (ако трябва) и нарязват на кубчета.

Нарязаният патладжан се слага в гевгир и се посолява, за да отдели ненужната вода. Нарязаните картофи се сваряват леко във вода, но без да омекнат или да се разкашкат.

Нарязаните тиквички и патладжан се задушават със зехтин. Смесват се всички продукти за гювечетата и се прибавя сол. След като се разбъркат, се разпределят в гювечетата и се слага по 1 яйце във всеки съд.

Пече се в предварително загрята фурна до омекване на продуктите и запичане на яйцето.

Сервираме гювечето с яйце топло и по желание може да се добави любима подправка отгоре.

Ястието е семпло, но много вкусно. Насладете се и вие на гювече по турски!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: