Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко варено»Телешко с гъби в тенджера под налягане

Телешко с гъби в тенджера под налягане

Телешко с гъби в тенджера под налягане3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Не забравяйте да сервирате и ароматен домашен хляб към телешкото с гъби в тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 350 г
  • лук - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 3 бр. различни цветове
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • риган
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • гъби - 1 ч.ч замразени, микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджерата под налягане 3 с.л. мазнина и изпържете телешкото до златисто.

Добавете лука и праза нарязани на дребно. Задушете за кратко и сложете моркова и чушките.

Изчакайте няколко минути и добавете гъбите. Изчакайте да омекнат леко и налейте виното.

Щом се изпари алкохолът, добавете червения пипер, доматеното пюре и подправките към ястието с телешко.

Налейте вода, колкото да покрие продуктите, и изчакайте да заври телешкото в тенджерата.

Затворете капака, изчакайте да се вдигне налягането и варете половин час.

Махнете от котлона, изпуснете парата и отворете капака. Сервирайте веднага в подходящи чинии телешкото със зеленчуци.

Не забравяйте да сервирате и ароматен домашен хляб към телешко с гъби в тенджера под налягане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: