Начин на приготвяне
Изчистете месото от ципите, измийте добре и го нарежете на малки парчета.
Сложете патешката мас в тенджерата под налягане и изчакайте да се разтопи.
Добавете месото, изчакайте да изври водата и запържи леко. Извадете и заделете. Добавете зеленчуците (без картофите), нарязани на дребно. Запържете за кратко.
Сложете черния пипер, бахара и дафиновия лист. Изчакайте малко и добавете червения пипер и доматеното пюре, а като се изпари влагата, се сипва червеното вино.
Изчаква се няколко минути и се налива малко бульон или вода. Посолява се и се връща месото. Затворете с капака, изчакайте да заври и засичате 20 минути.
Махнете от котлона, изпуснете парата и отворете тенджерата. Сложете картофа, обелен и нарязан на едро. Върнете тенджерата, отново затворете и щом заври, засичате 10 минути.
Махнете тенджерата с телешкото варено от котлона, изпуснете парата и отворете. Извадете месото с помощта на решетъчна лъжица и пасирайте соса.
Добавете нишестето, размито с малко водичка, и върнете месото. Сложете тенджерата отново на котлона, но без да затваряте. Варете още 5 минути и изключете.
Може да поднесете вашето телешко варено с вино в в тенджера под налягане с макарони, картофено пюре, задушени моркови, грах и т.н