Кнедли с ябълки

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Кнедли с ябълки
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Единственият минус на тези кнедли с ябълки е, че свършват за нула време."

Необходими Продукти

  • грис - 100 г
  • брашно - 100 г
  • вода - 350 мл
  • олио - 50 мл
  • ябълки - 1 бр.
  • канела - 1/4 к.л.
  • галета - 50 г
  • пудра захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете вода в тенджера и оставете да кипне, добавете олиото, брашното, гриса и бакпулвера. Смесете всичко добре и изчакайте да се охлади.

Нарежете ябълките за рецептата на кубчета и посипете с канела. Взимайте малки топки от тестото и оформете като диск. По средата сложете от ябълките и затворете като оформите кнедла.

Запържете галетата на тиган, поръсете с пудра захар.

Сложете кнедлите в тенджера с вряла вода. Гответе, докато не изплуват на повърхността. Овалвайте всяка кнедла в галетата с пудра захар.

Насладете се на неустоими Кнедли с ябълки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: